Sportskage fra La Glace
4 personer

Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.

Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og sættes til side. Sukkeret smeltes til lysebrun karamel og tilsættes nøddekernerne. Hæld karamellen ud på bagepapir eller en siliconemåtte og lad den køle helt af. Hak den derpå med en tung kniv til den minder om fint rasp. 

Pisk de 8 dl fløde til skum og bland nougatinen i. Lav 24 profiterolles som i foregående opskrift. Smelt sukker til lys karamel, dyp hver enkelt profiterolle i karamellen og sæt dem på et stykke bagepapir.

Læg makronbunden på et fad og form nougat-flødeskummet som en halvkugle ovenpå bunden. Resten af fløden piskes til skum, kommes i en sprøjtepose og bruges til at dekorere kagen med sammen med profiterollerne.


 

  Ingredienser

Nougatine
50 g hasselnøddekerner
150 sukker

8 dl piskefløde til creme
4 dl fløde til afpyntning

Makronbund
250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider

24 profiterolles
Sukker